2014. március 5., szerda

Rakott krumpli köret

Az előző bejegyzésben is írtam, hogy nem szívesen vásárolok a bevásárlóközpontokban. Néha mégis úgy adódik, de szinte mindig megbánom, hogy élelmiszert is vettem. Így jártunk ezzel a zsák krumplival is. Csak otthon vettük észre, hogy milyen aprók. Csak néztem, néztem őket, végül lemondtam a hámozásról, hogy maradjon is belőlük valami, és héjában főztem meg őket, és úgy döntöttem, hogy hús nélküli rakott krumplit készítek belőlük. 
A  panírozásból maradt felvert tojást összekevertem frissföllel és egy kis vízzel, hogy folyékony legyen. A főtt burgonyát karikára vágtam, sóztam, borsoztam, és egy kiolajozott tálba tettem. 
A keveréket ráöntöttem, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem. A fényképezéssel itt is késtem.

 Frissföl úgy került a konyhába, hogy férjem pontról pontra követte a bevásárló listát, nem is gondolt arra, hogy a "műtejföl" szinte ugyanolyan csomagolásban lesz, mint az eredeti. Ha ugyan az is eredeti. 

Továbbgondolás: 
Természetesen egy szót se szóltam, nehogy elvegyem a kedvét a további vásárlásoktól. 
"Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra!" - hívja fel a figyelmünket Pál apostol. Persze neki könnyű volt, akkoriban még nem létezett frissföl. :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, finom lehet! Ezek szerint jól sikerült, gyorsan fogyott, hogy lemaradtál az elején a fényképezésről :-)
    Frissföl-ről még nem is hallottam :-) De a tejfölök sem olyanok mint régen. Emlékszem gyerekkoromban sokkal hígabbak voltak. De ha belegondolunk, az igazi tejföl nem is lehet ilyen sűrű, sokszor olyan mint a tégla. Ezeket most nagyon besűrítik, jó lenne tudni, mivel. Mert ha csak liszttel, az még hagyján....

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Ha túrót készítek, akkor egészen más lesz a tejföl. És sokkal finomabb.

    VálaszTörlés