2016. augusztus 26., péntek

Zakuszka babbal


Tavaly készítettem először babos paprikakrémet, de sajnos nem mentettem el a receptet. Most pedig nem találom. Ez is finom, de emlékeim szerint a tavalyi jobb volt. 

Hozzávalók nálam:
0.5 kg apró szemű fehér bab
1.40 kg paradicsompaprika
70 dkg vöröshagyma
1.5 dl olaj
2 .5 dl paradicsomlé
5 babérlevél
2 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
tartósító





Elkészítés:
A szárazbabot megfőzzük.
A hagymát és a megtisztított paprikát ledaráljuk, és az előbbit olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát is. Addig főzzük, amíg a lé elfő. Hozzáadjuk a főtt babot, a paradicsomlét és a fűszereket. Jól összefőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Újra forraljuk, majd kis üvegekbe töltjük, a tetejére teszünk egy kis tartósítót, lezárjuk, és száraz dunsztban tartjuk másnapig. 
Legközelebb a hagymát nem fogom darálni, hanem apróra vágom, mert más az íze úgy. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése