2017. január 14., szombat

21.Szakácsmustra összesítés. Hagyományos és mesés


A Szakácsmustra egy olyan játék a gasztrobloggerek között, amelyben egy kijelölt szakács-cukrász receptjei közül választanak, és elkészítik. Én Limarát választottam, a"házi pékek királynőjét". Bővebben róla itt olvashatnak.
Köszönöm mindenkinek, aki játszott, és most jöjjön az összefoglaló!
1. Hagyományos:
Ahhoz képest, hogy átszeltük a karácsonyi idényt a Szakácsmustrával egészen sokan játszottak. Ráadásul különlegességeket készítettek, így sokat tanulhattunk is.
Mindjárt itt van BioBrigi, aki  reformosította egy kicsit Limara receptjét. Ő volt az első játékos, de a sütije sem utolsó!
Csavart briós
http://biobrigi.blogspot.hu/2016/12/limara-csavart-briosa-maskent.html



Igazi téli sütemény a Takarékos konyhában! Amikor írom ezt a bejegyzést éppen esik a hó. Sajnos hiába várom, Éva-féle hópehely egy sincs köztük. Kénytelen leszek elkészíteni magunknak.:)
Kardamomos hópelyhek
http://takarekoskonyha.blogspot.hu/2016/12/narancsos-kardamomos-hopelyhek.html


Kipróbált és bevált receptek
Ki mondta, hogy egy zserbó csak diós lehet? Okki azt mondta, hogy mákos, mint Limaránál. Aztán azt is mondták, hogy nem kell rá csokiöntet. És tényleg nem kell. Így (lenne) jó nekem, ahogy van.
Mákos zserbó


Fiatalok főzőiskolája
Tekercsből tekercs. Mert a beigli is tekercs, csak álnéven fut. Timi sütője sajnos nem remekelt a süti tetejével, így csak oldalról láthatjuk a sejtelmes karácsonyi fényben. Az íze, a híradás szerint nagyszerű. És ez a lényeg, nem?
Nagyalföldi karácsonyi tekercs
http://elsoreceptjeim.blogspot.hu/2016/12/nagyalfoldi-karacsonyi-tekercs.html



A parókia konyhájából
Ez én lennék. Örök hála Limarának ezért a csodáért. Finom, könnyű, szép. Többet nem is várunk egy kalácstól.
Forralt boros kalács
http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/limara-forralt-boros-kalacsa-21.html



Kisildi ajándékba készítette a leopárd kalácsot, ezért nem láthatjuk a belsejét, de elhisszük, hogy olyan, mint a leopárd. Kívülről meg éppen pihen a fűben. A bejegyzésre kattintva pedig a fázisfotók tökéletesen meggyőznek bennünket arról, hogy milyen gondos, aprólékos munkával készült.

Leopárd kalács




Konyhavirtuóz
A végeredmény is nagyon tetszetős, de érdemes bepillantani a blogba. és megnézni a csónakokat a "dokkban" sütőre szállás előtt. Látványkonyha!
Kolbászos, sajtos csónakok


Fűszermánia Gabiék el voltak ragadtatva ettől a csörögétől (nem csodálom!). Nyakunkon a farsangi idény, már meg is van az első fánk ötlet.
Csöröge
https://fuszermania.blogspot.hu/2017/01/csoroge-fank.html



Olgis jól bevált Limara receptjét hozta. A bolti ropogtatni valók helyett egy finom sós, fűszeres tészta. 
Grissini 
http://bloggeranyo.blogspot.hu/2017/01/21szakacsmustra-grissini-limaratol.html



2. Mesés összefoglaló játékos kedvemből:
"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Limara nevű tündér. Egy kis szigeten lakott, ahova csak csónakkal lehetett eljutni. Házát leopárd őrizte és egy csodálatos, csengő-bongó kerítés. Kalácssütés közben Limara gyakran hallgatózott, vajon csörög-e. Telt, múlt az idő. Beköszöntött a tél. Leesett az első hópehely. A leopárdnak annyira megtetszett a hóesés, hogy elcsatangolt a háztól, de a tündér utánaküldte a mákos zserbókat, és hamarosan elkapták a mihaszna házőrzőt. -Nahát! - mondta Limara. Többé nem szökj el, Briós!- Mert így hívták, és csavart egyet a fülén." - azzal bloggeranyó behajtotta a tekercset, amiből olvasott, és aludni küldte a kis grissiniket.

Ha valaki szívesen átveszi a stafétabotot, és vezetné a következő Szakácsmustrát, kérem jelezze.

7 megjegyzés:

  1. Köszi a játékot és ezt az aranyos kis mesét! Sok finomság gyűlt össze türelmesen és kíváncsian várom a következő fordulót !

    VálaszTörlés
  2. Nem jelentkezett még senki. Remélem, hogy fog.

    VálaszTörlés
  3. Aranyos a mesés összefoglaló. :)

    VálaszTörlés
  4. Sok finomság jött össze, ez a legtöbb mostanában :-)
    Én most valahogy lemaradtam róla....

    VálaszTörlés
  5. Ez az eddigi legmesésebb összefoglaló :-)

    VálaszTörlés