2017. március 21., kedd

Almaleves


Az almaleveshez általában savanykás almát szoktam felhasználni. A nyári ízhatást nem is tudom utánozni télen, de azért megpróbálom, mert nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket. Itt egy vegyes gyümölcsleves, egy birsalmaleves. egy eperkrém és most ez az alma. Régebben mindig tettem még bele ezt azt, kis meggyet, lekvárt. Most viszont kitaláltam ezt a reszelést, ettől olyan finom lesz, hogy nem kell hozzá semmi, ami feldobja. Fenn van magától.


Hozzávalók:
2 alma, az egyik reszelve, a másik apróra vágva
2 dl tej
1 evőkanál liszt
fahéjdarabkák
cukor

Elkészítés:
Az almákat feltesszük főni a fahéjjal, Amikor már puhák, akkor a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, folytonos keverés mellett a levesbe engedjük, és együtt felforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése