2017. március 9., csütörtök

NuBpuB ikrek


Már van egy nuBpuB * recept a blogon. Azok magasabbak lettek, talán most túl sok citromlét csorgattam a habba. Nem is baj, mert egy kis sárgabaracklekvárral összeragasztottam őket, ehhez pedig a laposabb jobban illik. 

Hozzávalók: 

3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió 
néhány csepp citromlé
lekvár

Elkészítés:
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a diót is. Sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat formálunk belőle. Forró sütőbe toljuk, azonnal mérsékeljük a hőfokot, és addig szárítjuk, amíg belül is megsül.A diótól nem lesz egészen száraz, ha barnul egy kicsit a teteje, akkor jó.  Kettő-kettőt lekvárral összeragasztunk, amint a mellékelt ábra mutatja.

*ejtsd: nuszpusz


A recept Dr. Szánthó Györgyné Gasztronómiai híd a Ráckevei Duna térségéhez című könyvéből való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése