2017. június 16., péntek

Kapros túrós lepény

 Már van egy túrós lepény a blogon. Anyukám gyakran készítette, de nem maradt rám a recept. Limaránál találtam meg, és most kaporral kevertem a tölteléket. Fenséges lett! Ezúttal kicsit változtattam az összetevőkön, így leírom a folyamatot.
Hozzávalók:
- tészta:
30dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 evőkanál porcukor
10 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1,5 dkg élesztő
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd a margarint is. (A fázisfotók az előző lepényhez készültek vajjal). Tojással és tejföllel összegyúrjuk. Letakarjuk amíg elkészül a töltelék.
-töltelék:
90dkg túró
20 dkg porcukor
csipet só
3 tojás sárgája
2 evőkanál búzadara
4 tojásfehérje
3 evőkanál vágott, friss kapor
-máz:
1 tojás sárgája
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra alsó-felső sütésre előmelegítjük.
A hozzávalókat összekeverjük, a fehérjét előbb jól felverjük habnak. 
A tésztát kinyújtjuk, és leterítjük egy nagy gáztepsibe (30x40cm), rákenjük a túrót. Kb 30 percig sütjük, majd megkenjük a mázzal. Felső sütésre állítjuk, és addig sütjük, amíg hólyagos nem lesz. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése