2017. november 22., szerda

Zellerkrém leves

 A gyökér és a répa gyönyörű lett a kertben. A zellerrel viszont nem dicsekedhetem. A talaj sem kedvez neki, és többet kellett volna locsolni. Így ez a mostani leves már nem saját gumóból készült. A zellert sokoldalúan lehet hasznosítani, még a vérnyomást is csökkenti, de én nem is gondoltam erre fogyasztás közben. Egyszerűen csak élveztem a finom ízét.
Hozzávalók:
40 dkg zeller
2 evőkanál olaj
4 dl víz
4 dl tej
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
pirított kenyérkocka vagy apró tészta
Elkészítés:
A zellert tisztítás után kockára vágjuk, megsózzuk, és az olajon egy kevés vízzel megpároljuk. A vizet fokozatosan adjuk hozzá. Amikor már puha, akkor rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt,  a tejet, és botmixerrel pürésítjük. Még egyet rottyan, és tálalható. Horváth Ilona szakácskönyvét vettem alapul, de kevesebb liszt is elég lett volna. Kicsit sűrű lett, de nagyon finom.




2 megjegyzés: