2014. június 18., szerda

Csirkeleves csurgatott tésztával




12 éves korom óta főzök. Anyukámmal úgy osztottuk be a házi munkát, hogy ő kint  a kertben, én meg a lakásban dolgoztam. Megtanított az alap dolgokra, zöldséglevesek, pörkölt stb. Szerette, ha a levesekben van egy kis hús. Ha más nem, akkor egy csontdarab.
Anya már nem él, de még sok mindent úgy főzök, ahogy tőle tanultam. Ezt a tavaszi levest is.




A képen látható zöldségek közül a répa, a petrezselyem, a hagyma, a borsó és a levelek saját termés. A háttérben egy fagyasztott csirkemellcsont látható. Csak a kiolvadás után derült ki, már a levesben, hogy van benne egy kis mellehúsa is.
Először egy fazékban feltettem főni a csontot, a húst, a vöröshagymát, és néhány fagyasztott szívet, melyet a csirkemájakról szoktam összegyűjteni. Sóztam, és 6-8 szem egész borsot is adtam hozzá. Amikor kicsit puhulni kezdett a hús, akkor tettem bele a a zöldségeket a petrezselyemlevél kivételével.  A nagyobb répákat kettévágtam, illetve bevágtam egy kicsit, a krumplit négyeltem. Amikor felforrt a leves, elzártam, hogy  fedő alatt puhuljon. Legalább 2 órát állt így, és semmi sem főtt szét, ahogy reméltem.



Szép zsírkarikák vannak rajta, ahogy kell.
A tésztához a rántott húsnál kimaradt tojást és még kettőt használtam. Kb 3 kell és annyi liszt, hogy lefolyjon a tányérról. A levest újra forraltam, és a tojásos masszát belecsurgattam a levesbe.



Azonnal kész. Mielőtt elzártam, beletettem egy csokor petrezselymet. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése