2016. március 20., vasárnap

Nagypénteki ételek. Sorsolás


Elnézést a késői eredményhirdetésért. Kicsit gyengélkedtem. Sokat gondolkodtam azon is, hogy hogyan számozzam az ételeket, mert ketten kétfélét küldtek, tehát egy teljes menüt. Végül is úgy döntöttem, hogy mindegyik étel kap számot. Tehát összesen 7 számot tápláltam be a random.org-ba. Köszönöm, hogy játszottatok!

1.Éva. Takarékos konyha



Örültem az újszerű megközelítésnek, a saját ötletnek. Ráadásul maradékhasznosítás, ami már önmagában véve is böjt. Remélem, hogy azok is böjtölnek majd nagypénteken, akik idegenkedtek eddig a népi ételek miatt. Aztán majd rájönnek, hogy nem is böjt, olyan finom.:)

****************
2.Melinda. Habverő és fakanál



A böjtről egyes tájakon a bab jut az emberek eszébe. Ez a tészta viszont epebetegek számára is ideális, hiszen a kitalálóját azóta meg is műtötték, reméljük, jól van már. Oda kellett figyelnie arra, hogy mikor mit eszik. Hát egy ilyen finomságot!

****************
3-4.Róza. Szőlőhegyi mesék, konyhák, mindennapok





Hát ez bizony egy menü! Nem kell gondolkodni azon, hogy mi legyen az első vagy a második fogás. Ez egy teljes kínálat! Csodaszép képekkel. 


****************
5-6.Katalin. Katalin konyha
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/03/mit-fozzunk-nagypenteken-soba-vizbe.html




Katalin megragadta a böjt igazi lényegét is a képen. Hiszen elsősorban nem az eledelektől való tartózkodás a lényeg, hanem az Istenre figyelés, belső elcsendesedés. Biblia a háttérben.  Köszönjük.

************
7.Konyhavirtuóz.


Ez is egy jó maradékfelhasználó recept (is). Tartalmas leves nélkül is kiváló böjtös étel. Sőt! Talán tartalmas leves nélkül igazán az. 

*************
A nyertes pedig Éva a Takarékos konyhából. Gratulálok! 

Bibliás elmélkedés:
Csak röviden: Nagypénteken arra emlékeznek a keresztények/keresztyének, hogy Krisztus meghalt a bűneinkért, ezzel megváltotta az Övéit az örök kárhozattól. Húsvét vasárnap pedig feltámadását ünnepeljük. Halott volt, de újra él. A keresztyénség az egyetlen vallás, melynek alapítója ma is él, kapcsolatba lehet vele kerülni. Ezzel igazolja, hogy Isten mindenható, és úr a világmindenségen. 
"Én élek, és ti is élni fogtok." - mondta és mondja ma is a követőinek."(János 14.19)

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok a nyertesnek, és minden résztvevőnek!
    És persze, a játék szervezőjének! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom böjtös ételek kerültek az asztalra! Nagyon szépen köszönöm a játékot és örülök hogy szerencsés voltam!

    VálaszTörlés
  3. Évának gratulálok, és persze a többeknek is! Jó játék volt, köszönjük Ani, szép dolgok jöttek össze ismét...

    VálaszTörlés
  4. Éva, gratulálok! Ani, köszönjük a játékot. A műtét másnapján már hazaengedtek, így itthon gyógyulgatok már. Jól vagyok.

    VálaszTörlés