2017. május 8., hétfő

Gumicukor házilag



Fagyasztott meggy levét használtam. A receptre a neten bukkantam. 2.5 dl folyadékhoz 30 g zselatint ír. Én 4 dl-hez 53 grammot adtam, és nem emlékszem, hogy mennyi cukrot. Ez nyilván ízlés dolga is. A zselatint a cukorral összekevertem, hozzáöntöttem a levet, és forrásig hevítettem, de nem forraltam, mert akkor elveszíti a hatását a zselatin. Kiadagoltam, és vártam, hogy kihűljön. De nemcsak én vártam, hanem az éppen otthon lévő családtagok is olyannyira, hogy ki kellett számolni, hogy kinek mennyi jut, mert a másnap anyák napjára érkező gyermekeimet is meg akartam kínálni.
TANULSÁG: 5 LITERBŐL KELL KÉSZÍTENI LEGKÖZELEBB! :)
Száraz formákba öntöttem.


4 megjegyzés: