2018. február 13., kedd

Reform zserbó cukorbetegeknek (is) Valentin napra

 Hozzávalók:
-tészta
14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg finomliszt
1 evőkanál xilit
1 teáskanál sütőpor
10 dkg margarin
-töltelék
2 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár
2 evőkanál xilit
15 dkg darált dió
-máz
5 dkg margarin
2 evőkanál Eritritol
30 g keserű kakaópor
Elkészítés:
A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral,  összemorzsoljuk a margarinnal, és az édesítőszerrel. 80 ml vízzel alaposan összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle, és egy kis méretű tepsi nagyságra kinyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár felével, rászórjuk a dió felét, melyben elkevertük a (jelen esetben fahéjas) xilitet, majd ráemeljük a másik lapot, és ugyanígy elkészítjük. Az utolsó lappal befedjük, villával megszurkáljuk, és 200 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, rásimítjuk a mázat. Ehhez kikeverjük az olvasztott margarint az édesítőszerrel  és a kakaóporral. Felszeletelve tálaljuk.
Ha valaki nem cukorbeteg, készítheti rendes cukorral is.
A Édes Élet 2014. novemberi száma alapján apróbb változtatásokkal. Ők 60 g finomlisztet írtak, de úgy nagyon lágy lett volna. Kipótoltam, de még így is diétás, hiszen egyszerre kb egy szeletet eszik meg valaki. 
Diétás.
.....
A Házasság Hete van, melynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság és a családi értékek fontosságára, valamint segítséget nyújtson mindazoknak, akiknek kérdéseik vannak, problémáikra megoldásokat keresnek, vagy házasság előtt állnak. Az idén Zámbori Soma színművész és Dr. Fazekas Rita mediátor a házasság hete arcai. A velük készült interjút A szerelem őrlángja címmel itt olvashatják: http://www.parokia.hu/v/a-szerelem-orlangja/

Bibliás elmélkedés itt. az eperkrémes tortánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése